Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-tejfölös lángos

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • A lángoshoz:
  • 1 kg liszt
  • 4 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1 pohár tejföl
  • 2 mk só
  • 5 dkg élesztő
  • A feltéthez:
  • 1 pohár tejföl
  • 20 dkg sajt

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és a tejfölt. Ezután hozzáadjuk az élesztőt, és alaposan kidagasztjuk. Folpackkal letakarjuk, és a hűtőbe tesszük 5 órára.
    2. Olajos kézzel kinyújtjuk, és forró, bő olajban egyenként kisütjük. Tejföllel, sóval és reszelt sajttal tálaljuk. 

Megjegyzés

Ha nem akarjuk mindet egyszerre megsütni, akkor néhány napig tárolhatjuk a hűtőben a nyers tésztát.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Tarsolyk
utólag nézem, én két evőkanálnyi sót tettem bele - elnéztem... na mindegy... elfogyott nekem még sosem kelt így meg tészta... nagyon köszönöm a receptet, könnyű, laktatos és puha!! isteni
irssildur
Csak megerősíteni tudom! Nagyon finom, nagy sikert arattunk vele, köszönjük a receptet!
Zsuhuzsi
Nagyon finom ez a lángos, megunhatatlan! Legközelebb is ilyet csinálunk! Köszönjük
CsokiDolli
Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz! Igaz, nem kis meló a dagasztás, de ez a lángos sokkal finomabb, mint a "csak elkevered és sütöd"-fajták. Nekem ez nem az első lángosreceptem, de azt hiszem, ennél maradok, mert ez tényleg nagyon finom!!!
Goedyke
Nagyon jó, érdemes kipróbálni! A végén új tésztát kellett csinálnom, mert annyira ízlett (még a legkényesebbeknek is).

Hasonló Receptek

Magazin