Langalló

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 2,5 dkg élesztő
  • tej a kelesztéshez
  • 5 dkg zsír
  • 1 pohár tejföl
  • csipet cukor
  • A feltéthez:
  • szalonna
  • sonka
  • sajt
  • hagyma

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt morzsoljuk bele a tejbe, hagyjuk felfutni. Gyúrjuk össze a hozzávalókat az élesztővel, és kelesszük a tésztát duplájára. Nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. A tepsit fordítsuk meg, emeljük rá a tésztát. Kenjük meg tejföllel, sózzunk meg. A tetejére tegyünk sonkát, szalonnát, reszelt sajtot, hagymakarikákat...

    Előmelegített sütőben, gázsütő esetén 4-5 fokozaton 30-35 perc alatt elkészül.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

tóth rozzy 6 évvel ezelőtt
Szia! Bocsánat, hibáztam! A tejföllel a tetejét kell megkenni, mielőtt a feltétet rárakod! Még egyszer bocsánat! Nagyon finom, a család egyik kedvence! Jó étvágyat! Szia:))
Kuti Judit 6 évvel ezelőtt
Szia, Egy kérdésem lenne: A tejföl a tetjére kell, vagy a tésztába? Előre is köszi a választ. Üdv.

Hasonló Receptek