Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lambada szelet Ditti módra

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor (vagy ízlés szerinti mennyiségben)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5,5 dl tej
  • A mázhoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az egész tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.

Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tészta 3/4 részét bele tesszük. Az 1/4 részhez hozzákeverjük a kakaóport, és a sárga tésztára csepegtetjük. 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A krémhez a vaníliás pudingport a cukorral és 2 dl tejjel simára keverjük, majd a többi tejet hozzáadva sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.

A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, és a krém felét rákenjük, rátesszük a másik lapot, és a maradék krémet rákenjük.

A mázhoz a csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, és a krémre csurgatjuk. A tálcán lévő süteményt egy kissé rázogattam, ütögettem, így a csokoládé egyenletesen került a krémre. Kókuszreszelékkel megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss