Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Laktózmentes karamelles-narancsos Mascarpone torta

MME MME
90 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • 75 dkg Szarvasi laktózmentes mascarpone
  • 6 db tojás
  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg laktózmentes vaj
  • 20 dkg zabkeksz
  • 3 db kezeletlen narancs leve és héja
  • 2 db narancs gerezdjei a díszítéshez
  • 24 dkg cukor
  • 11 dkg víz
  • 1 db vanília rúd
  • 200 ml laktózmentes tejszín

Elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, vagy jól összetörjük, majd összekeverjük 50 g olvasztott vajjal. Egy kb. 24 cm-es csatos tortaforma alját kibéleljün sütőpapírral, majd erre rányomkodjuk a vajas kekszdarát. Legalább 30 percet hűtúben pihentetjük. 
  2. A tojásokat egy nagyobb fém tálba ütjük. Összekeverjük a 3 db narancs kifacsart levével és lereszelt héjával. Majd hozzákeverjük a 20 dkg cukrot is.
  3. Vízfürdő fölött egy habverővel kevergetjük, míg sűrű nem lesz. Ezután átszűrjük egy szitán. Lefedjük folpackkal, majd hideg helyre rakjuk, hogy még jobban megkössön.
  4. 11 dkg vízből és 24 dkg cukorból karamellt készítünk. Beletehetünk egy félbe vágott vanília rudat, és egy csipet sót is. Ha már halvány borostyán színű, akkor hozzákeverjük a 200 ml tejszínt. Hűtjük fél órát.
  5. Felverjük a mascarponét és hozzákeverjük a kihűlt karamellt.
  6. A kekszes alapra ráöntjük a megdermedt narancsos krémet, majd erre a mascarponés krémet. 4-5 órára a hűtőbe rakjuk. Tálaláskor kifilézett narancsgerezdekkel díszítjük.

GLUTÉNMENTES JOGHURTOS-BARACKOS PISKÓTA

ez lett itthon a legjobb laktózmentes mascarpone

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss