Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ugyanúgy viselkednek a laktózmentes alapanyagok? A szakértő válaszol!

Sütés-főzés közben ugyanúgy viselkednek a laktózmentes alapanyagok? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.

Kedves Tünde! A laktózmentes alapanyagok ugyanúgy viselkednek, ha sütök és főzök velük? Eddig soha nem próbáltam őket, de most muszáj, viszont nem akarom elrontani velük az ételt. Köszönöm a segítséget!

A főzés során használjuk bátran laktózmentes termékeket, mivel hasonlóan működnek, mint a hagyományos tejtermékek. A különbség csak annyi, hogy édeskésebb az ízük. Ezt kell figyelembe vennünk az ételek ízeinek beállításánál.

Az édesszájúaknak ez egy örömhír, mert a desszertek készítésénél kevesebb cukrot kell használniuk.

Főzelékek, mártások, egytálételek és levesek főzésekor, amennyiben túl édesnek érezzük az ízüket, ellensúlyozásként használjunk pár csepp citromlevet.

Ennek tükrében bátran kezdjük el velük az otthoni sütés- főzést!

GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES PALACSINTA - AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL >>> 
BANÁNOS-ÁFONYÁS ZABLEPÉNY >>> 
HÁZIAS KRUMPLILEVES, AMIT LAKTÓZÉRZÉKENYEK IS FOGYASZTHATNAK >>> 
AJÁNLOTT ÉS TILTOTT KÖRETEK GLUTÉNÉRZÉKENYEKNEK - A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL >>> 
FELCSIKI TÜNDE TIPPJEI ÉS RECEPTJEI >>> 
FELCSIKI TÜNDE BLOGJA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss