Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Laktóz- és gluténmentes zserbó

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek laktózmentes tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 25 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 ek porcukor
  • 1 db tojás 
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 25 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor (+ az élesztőhöz)
  • 30 dkg baracklekvár
  • 2 ek rum (elhagyható)
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukorral. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást és a tojássárgáját, a sót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, és három cipót formázunk belőle. 
    2. Picit állni hagyjuk a hűtőben fóliába tekerve, közben elkészítjük a tölteléket. A darált diót összekeverjük a cukrokkal és ezt is kettéosztjuk. 
    3. A cipókat egyesével tepsi méretűre nyújtjuk (mindig csak azt vegyük elő a hűtőből, amivel dolgozunk). Megkenjük a tésztát a baracklekvár felével, majd megszórjuk a cukrozott dióval, és meglocsoljuk egy kevés rummal.
    4. Ezután rátesszük a következő lapot, és újra rétegezzük lekvárral, dióval és rummal. Az utolsó lapot megszurkáljuk egy villával, és egy órát a tepsiben kelni hagyjuk. Miután letelt az egy óra, és szépen megnőtt a tészta, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
    5. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hideg helyen legalább egy éjszakát dermedni, csak ezután tudjuk bevonni és rendesen szeletelni.
    6. A süteményt kifordítjuk a tepsiből úgy, hogy az eddigi alja kerülj felülre. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd egy cukrász spakli vagy egy szélesebb élű kés segítségével elkenjük a sütemény tetején.
    7. Hűvös helyen pihentetjük, hogy a bevonat is teljesen megdermedjen. Forró vizes késsel szeleteljük.

    KLASSZIKUS ZSERBÓ >>> 

Megjegyzés

A hozzávalók egy 20x25 cm-es tepsihez elegendőek.

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin