Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Laktató pizza

Hozzávalók

  • A tészához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 kk szárított élesztő
  • 1 ek olíva olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 csipet cukor
  • 1 kk só
  • A feltéthez:
  • 1 ek ketchup
  • 1 tk mustár
  • 1 ek majonéz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 2 darab csemege uborka apróra kockázva
  • 10 dkg reszelt sajt cheddar
  • bors őrölve

Elkészítés

    1. Először elkészítjük a tésztát. A lisztben egyenletesen elkeverjük az élesztőt, cukrot, valamint a sót. Hozzáöntjük az olívaolajat, aztán apránként adagolva a langyos vizet. Sima, egynemű tésztává dolgozzuk össze. Tiszta konyharuhával letakarva egy órát kelesztjük langyos helyen.
    2. A feltéthez a darált húst pici olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Félretesszük.
    3. Az alaphoz összekeverjük a ketchupot, majonézt és a mustárt. Belekeverjük a finomra vágott hagymát is. Kevergetve kissé összemelegítjük.
    4. Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra formázzuk, széleit körben picit visszahajtogatjuk, hogy pereme legyen. Megkenjük az alappal. Megszórjuk a sajt felével, erre tesszük a pirított darált húst, aztán az uborkát, végül a sajt másik felét. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin