Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Laktató csirkehúsos tócsni

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tócsnihoz:
  • 1 kg burgonya
  • 120 g finomliszt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • majoránna
  • zsiradék a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 300 g csirkehús
  • 100 g kukorica (konzerv)
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő
  • 1 paprika
  • 1 chilipaprika
  • őrölt paprika

Elkészítés

  1. A csirkehúst apró kockákra vágjuk. A hagymát és a paprikát kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a csirkehúst, megsózzuk, megfűszerezzük, és addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. 
  2. A kész húshoz hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, a karikára vágott csilipaprikát, a szójaszószt és a kevés vízben elkevert étkezési keményítőt, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  3. A nyers burgonyát meghámozzuk, lereszeljük. A lereszelt burgonyát megsózzuk és befűszerezzük, hozzáadjuk a lisztet, a tojást és az összezúzott fokhagymát.
  4. A masszát alaposan összekverjük. Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot. A burgonyamasszát evőkanál segítségével a serpenyőbe adagoljuk, majd a kanál hátával laposra simítjuk. Az aranybarnára sütött lepényeket megtöltjük a csirkehúsos masszával, majd melegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss