Lajos szelet

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbona
  • 1-2 evőkanál olvaszott méz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 egész tojás
  • 45 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag puncsos pudingpor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici rum
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • csokimáz

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához valókat a liszt kivételével vízgőz fölött felmelegítjük, közbe kevegetjük, majd belegyúrjuk a lisztet. 3 lapot sütünk belőle.

    A pudingokat külön-külön megfőzzük 2,5 dl tejben. Ha már langyosra hűltek, a vaníliásba keverünk 1 csomag vaníliás cukrot, a puncsoshoz pici rumot. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd 2 részre osztjuk. Egyik részt a vaníliás, másik részt a puncsos pudinghoz tesszük, és jól összedolgozzuk, hogy könnyű krémet kapjunk.

    Az első lapra puncsos krémet kenünk, a másodikra vaníliásat, majd befedjük a harmadik lappal, amire olvasztott csokit (csokimázat) kenünk. Csak másnap, puhulás után szeleteljük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Virághalmi Ernőné 5 évvel ezelőtt
HÁt így van amikor elküldtem, láttam, hogy sokan Lajcsi szeletként ismerik! De tudod mit teljesen mindegy, fini és mutatós! A fiam kedvenc sütije, és a leendő kis unokám lánykori neve is Lajos Anita, de nem sokára Virághalminé Lajos Anita lesz!
Dr.Gondek Károlyné 5 évvel ezelőtt
Én Lajcsi szeletként ismerem, nagyon finom és mutatós.

Hasonló Receptek

Magazin