Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lajos szelet II.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojásfehérje
  • 35 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg darált keksz
  • 1,2 dkg sütőpor
  • 4 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • 6 db tojássárga
  • 3 dl tej
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg csokoládé
  • 25 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 3 dl tejszínhab
  • A díszítéshez:
  • 2 teáskanál csokoládé ízű pudingpor
  • 3 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál étolaj
  • 1,5 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a sütőporral és keksszel elkevert diót. A tésztamasszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, mint egy piskótát.

A krémhez a tojássárgákat a liszttel, a kakaóporral és a tejjel simára keverjük, felfőzzük. Közben beletördeljük a csokoládét is, és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, és a kihabosított vajjal jól kikeverjük. A kihűlt süteményen elsimítjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, a krémre tesszük, de nem simítjuk el teljesen.

A csokis pudingport a cukorral, az olajjal és vízzel felfőzzük, majd langyosan a tejszínre csurgatjuk, és egy villával a tejszínbe fésüljük.

Megjegyzés

Régi receptem egy kis módosítással. Nagyon finom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss