Lajcsi szelet

default user icon
7 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Tésztához:
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál méz
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 40 dkg liszt
  • Krémhez:
  • 1 puncs pudingpor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) gőz fölött forrásig főzzük, utána hozzákeverjük a lisztet. (Ha az állaga megkívánja, több lisztet is tehetünk bele.) Három lapba nyújtjuk, és megsütjük. A krémhez megfőzzük külön-külön a pudingporokat 3-3 dl tejben, és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, kétfelé osztjuk, egyik felét a kihűlt puncsos krémhez, másik felét a vaníliáshoz keverjük. A puncsosba teszünk egy kis rumot, a vaníliásba pedig egy tasak vaníliás cukrot. Egyik tésztalapot a puncsos krémmel kenjük meg, rá a másik lap, arra pedig a vaníliás krém és a tésztalap. A tetejére csokimázt teszünk. Egy kis időt kell neki hagyni, hogy puhuljon. Legjobb másnap fogyasztani.

Megjegyzés

Nagyon mutatós és nagyon finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Juhász Évi 4 évvel ezelőtt
\" kihűlt pudingot is géppel jól átkeverjük, és csak ez után adjuk hozzá a vajkrémet.\" Így elveszíti az állagát, és lefog folyni az asztalról.. :( \"3 ek tejben megolvasztjuk a margarint. A cukrot, kakaót és a csokipudingot összekeverjük\" Itt megint csak tönkre megy az állaga... :( Miért kell hozzáadni a margarint? az én Lajcsi szeletemből Lajos lett... :((
Tomozi Andrea 4 évvel ezelőtt
A minap, megcsináltam a sütit! isteni finom lett, és nagyon hamar elfogyott! Azt hiszem, bekerült a kedvencek közé! ^^
Nóra 6 évvel ezelőtt
A receptből kimaradt, hogy a lapba kell 5 dkg margarin is szerintem, és akkor nem karamellizálódik a cukor sem melegítéskor.
Rozs Karolina 6 évvel ezelőtt
ÉN MA SÜTÖTTEM ISTENI LETT!!!!!!!:):)
nyiratitunde 7 évvel ezelőtt
Nálunk rendszerint elmaradhatatlan kelléke az ünnepi menüknek. Rajonganak érte a fiúk, egyszerűen imádják. Én se szoktam forralni, hanem csak addig melegítem, amíg egynemű nem lesz. Szerintem, aki egyszer kipróbálja, utána mindig készíteni fogja. Ajánlom mindenkinek, hogy legalább egyszer süsse meg. Nagyon finom, és esztétikus süti.
Zora Smith 9 évvel ezelőtt
Szokásom szerint ismét elfelejtettem valamit: A lapokat a krémmel töltve lesúlyoztam azzal a tepsivel, aminek a hátán a lapokat sütöttem. Ezt megtöltöttem kb. 2 liter vízzel, a lapok szép simák lettek, a krém szép egyenletesen oszlott el benne és gyönyörűen beszívta mindenhol a mézes lap, így nem kellett neki csak úgy kb 8-10 óra. Ezt követően vontam be mázzal. Valahol a Mindmegettén olvastam ezt az öltetet, szerintem szuperül alkalmazható kemény lapos sütiknél.
Zora Smith 9 évvel ezelőtt
Remek a sütemény. De én módosítottam pár dolgot: Nem forraltam fel a hozzávalókat gőz fölött. Egyrészt azért mert a tapasztalatom az, hogy nem igazán lehet véres 15-20 perces munka árán sem felforralni, másrészt azért, mert bármikor ha meg is próbáltam, a cukor annyira karamellizálódott, hogy nem állt össze a tészta a liszt hozzáadásával. Így én a hozzávalókat (a szódabikarbónás liszt kivételével) megmelegítettem, addig amíg teljesen homogén (folyékony) masszát anyagot nem kaptam. Ezt követően azonnalosan belekevertem a lisztet apránként (4-5 adagban), először fakanállal, majd kézzel. Gyönyörűen gyúrható tésztát kaptam, amit még melegen/langyosan nyújtottam, de szerintem ha kihűlt is kezelhető. A 3-3 dl tej helyett 4-4 dl tejben főztem meg a pudingokat és 25 dkg helyett 20 dkg margarint és 15 dkg porcukrot tettem a krémbe. Mivel a párom nem szereti az ét tortabevonót (ami szerintem inkább illik hozzá), így tejbevonót használtam. Finom lett, csak nekem már így kicsit tömény. Aki bírja az étet és nem túl édesszájú, mindenképp azt használja. Nagyon finom. Az egyik kedvenc "ünnepi".

Hasonló Receptek

Magazin