Elkészítés: A kakaóport, a mézet, a tojás, 20 dkg porcukrot, 5 dkg margarint, a szódabikarbónát összekeverjük, és 3 percig gőz fölött keverjük. Ezután összegyúrjuk a liszttel, és 3 lapot sütünk belőle. (Minden lapot mielőbb nyújtsunk ki, mert a tészta gyorsan megkeményedik!)
Az epres pudingport 3 dl tejben megfőzünk. 12,5 dkg margarint 10 dkg porcukorral habosra keverünk, ezt simára keverjük a pudinggal, és az alsó lap tetején szétkenjük.
A vaníliás pudingot is megfőzzük 3 dl tejben. A margarin másik felét 10 dkg porcukorral habosra keverjük, és simára keverjük a vaníliapudinggal. Ez kerül a második lap tetejére.
A vaníliás pudingkrém tetejére ráhelyezzük a harmadik lapot. Porcukorral meghintjük a tetejét, de lekenhetjük csokimázzal is.
Néhány órát hagyjuk pihenni, majd szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre