Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lagzis krumpli (Gyula krumpli)

Hozzávalók

  • 1,5 kg krumpli
  • 8 dl tejföl
  • 35 dkg sajt
  • 15 dkg vaj

Elkészítés

    1. A krumplit előző este héjastul félkészre főzzük (vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl puha). Ha kihűlt, meghámozzuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
    2. Egy tepsit kikenünk vajjal. A krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a harmadát a tepsibe szórjuk, megsózzuk, a vajból apró darabokat szórunk közé, meglocsoljuk tejföllel, végül megszórjuk reszelt sajttal. 
    3. A hozzávalókat addig rétegezzük, amíg el nem fogynak. A tetejére reszelt sajt kerüljön.
    4. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején (kb. 30-40 perc). 

    Így készítheted el a lagzis krumplit! Videó! >>> 

    MAGYAROS RAKOTT KRUMPLI >>> 

    13 LAKTATÓ ÉS OLCSÓ KRUMPLILEVES >>> 

Megjegyzés

A lagzis krumplit Heves megyében esküvőkre készítették. Rántott húst vagy sült húst tálaltak mellé. A krumplit megfőzheted aznap is, az a lényeg, hogy hagyd jól kihűlni, hogy reszelhető legyen, ne törjön.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tropusi_foka
Héjjában? Ezt így, két j-vel? Továbbá: Ha kihűlt, meghámozzuk,... Na jó, legközelebb már nem ingyen csinálom!

Hasonló Receptek

Magazin