Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lagzis barack aprósütemény

120 perc
mester
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • 70 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg zsír
  • 30 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • A kisült tészta kikapart belseje
  • 1 dkg kakaópor
  • 4 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • A díszítéshez:
  • 1/2 üveg császárkörte aroma
  • 1/2 üveg mandula aroma
  • 1 db tojásfehérje
  • A forgatáshoz:
  • kristálycukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a tej és a liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is, összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük hűtőben.
  2. A pihentetett tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. A gombócokat, előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt világosra sütjük.
  3. Még melegen félbe vágjuk a golyókat, és kikaparjuk a belsejüket. A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, majd a puha vajat, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
  4. Megtöltjük a félgömböket úgy, hogy éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel kettesével összeragasztjuk a félgömböket. Az aromákat 1-1 kis tálba öntjük, és foltokban megkenjük a "barack" felületét. Tojásfehérjével lekenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.

LAGZIS KRUMPLI (GYULA KRUMPLI) >>> 

Lagzis leves >>> 

VÖRÖSBOROS MARHAPÖRKÖLT PETREZSELYMES ÚJKRUMPLIVAL >>>

 

Megjegyzés

Eléggé munkaigényes süti, de a végeredmény kárpótol mindenért. Nagyon szereti a családom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss