Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lagzis barack Ide Süss! Marianntól

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg kristálycukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 75 dkg finomliszt
  • A töltelékhez:
  • kikapart tésztamorzsa
  • 0,5 dl rum
  • 4 ek kakaópor 
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg dió
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 2 dl tej
  • A díszítéhez:
  • vérnarancs aroma
  • 20 dkg kristálycukor
  • puszpánglevél vagy mentalevél ( kb. 20 db)

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a liszten kívül habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet is, és egy formázható tésztát kapunk. 20 percet hűtőben pihentetjük, majd diónyi (vagy még kisebb) golyókat formálunk belőle. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt megsütjük, vigyázva, hogy szép világos színű maradjon. A langyosra hűlt golyókat óvatosan kikaparjuk, mert így még könnyebb, mintha teljesen kihűlt. 
  2. A krémhez a tésztamorzsát jól eldörzsöljük, és a többi hozzávalóval együtt jól kikeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a golyók belsejét, és kettesével összeragasztjuk.
  3. Egy kis tálban egy kevés vízzel hígítjuk a vérnarancs aromát, és kis ecsettel bekenjük a külsejét, majd kristálycukorba forgatjuk. Puszpánglevéllel, vagy valami más  kis zöld levélkével díszítjük.

FINANCIER-MADELEINE IDE SÜSS! MARIANNTÓL >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat3/Ide Süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss