A tejhez adjuk cukrot, a sót, a felvágott vanília kikapart magját, majd az egészet felforraljuk. Ha felforrt, apránként hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatosan, habverővel kevergetve 5-6 percig addig főzzük, amíg besűrűsödik, valamint a búzadara megpuhul. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a vajat, utána hideg vízbe állítjuk, hagyjuk kissé lehűlni.
Amíg hűl, a tejszínt kemény habbá verjük, és apránként adagolva, lazán beledolgozzuk a kész, kissé hűvös tejbegrízbe.
A kristálycukrot és a vizet felforraljuk, felére sűrítjük, majd ha kissé lehűlt, hozzáadjuk az amarettót. A kekszet összetörjük, meglocsoljuk az amarettós sziruppal. Nem kell eláztatni, de hagyjuk, hogy egy kissé magába szívja a keksz!
Az áfonyát megszórjuk barnacukorral, és a citromot is rácsorgatjuk. Kézzel lazán eldolgozzuk, pár percig hagyjuk kicsit párolódni a tűzhelyen.
Egy üvegpohár aljára tejbegrízt kanalazunk, majd egy adag áfonyaragut, egy újabb adag grízt, majd megint áfonyát, végül megint grízt. A tetejére szórunk az amarettós kekszből.