Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Labdapecsenye szalmakosárban

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók: a húsgolyóhoz:
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • törött bors
  • olaj
  • a kosárhoz:
  • 30 dkg burgonya
  • 1/2 KNORR Aranysárga Erőleves kocka
  • 2 tojássárgája
  • 4 dkg liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A húsgolyó hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Golyókat formázunk belőle, majd forró olajban kisütjük. A burgonyát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a tojássárgájával, valamint egy fél elmorzsolt leveskockával. Hozzákeverjük a lisztet, és a keveréket egy kiolajozott jénai tál falára simítjuk.
    Forró sütőbe tesszük, és ha megpirult, szalvétára borítjuk. Tálaláskor a kisült húsgolyókat a szalmakosárba halmozzuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin