Elkészítés: Egy tálba beletesszük a lisztet, a sót, a cukrot. A tejfölben elkeverjük a tojássárgáját, és a lisztre
öntjük. A tejben felfuttatott élesztőt az előzőekkel összekeverjük. Végül az olvasztott margarinnal összegyúrjuk a tésztát, és jól kidolgozzuk.
Az egészet egy sűrű szövésű ruhába tesszük. (Én konyharuhába szoktam, aminek 2-2 sarkát összekötöm.) Ezt a batyut hideg vízzel megtöltött fazékba belelógatjuk, és kelni hagyjuk. Ha a batyu feljön a víz tetejére – ez kb. 45 perc –, akkor lisztezett gyúródeszkára kiborítjuk.
4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, és a köröket 8-8 cikkre vágjuk.
Tölthetjük lekvárral, megszórhatjuk csak
kristálycukorral és kifliknek feltekerjük. Kikent, lisztezett tepsibe rakjuk, és megkenjük tojássárgájával. Erre szórhatunk ismét kristálycukrot.
Előmelegített sütőben, 180 C-fokon készre sütjük. Ebből az adagból 32 db kifli lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre