Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kútban kelt kifli

MME MME
120 perc
mester
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • pici só
  • 3 dkg cukor
  • 2 pohár (175 g-os) tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl kissé cukrozott tej
  • Töltelék:
  • tetszés szerinti

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálba beletesszük a lisztet, a sót, a cukrot. A tejfölben elkeverjük a tojássárgáját, és a lisztre
öntjük. A tejben felfuttatott élesztőt az előzőekkel összekeverjük. Végül az olvasztott margarinnal összegyúrjuk a tésztát, és jól kidolgozzuk.

Az egészet egy sűrű szövésű ruhába tesszük. (Én konyharuhába szoktam, aminek 2-2 sarkát összekötöm.) Ezt a batyut hideg vízzel megtöltött fazékba belelógatjuk, és kelni hagyjuk. Ha a batyu feljön a víz tetejére – ez kb. 45 perc –, akkor lisztezett gyúródeszkára kiborítjuk.

4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, és a köröket 8-8 cikkre vágjuk.

Tölthetjük lekvárral, megszórhatjuk csak
kristálycukorral és kifliknek feltekerjük. Kikent, lisztezett tepsibe rakjuk, és megkenjük tojássárgájával. Erre szórhatunk ismét kristálycukrot.

Előmelegített sütőben, 180 C-fokon készre sütjük. Ebből az adagból 32 db kifli lesz.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss