Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kuszkuszsaláta csirkecsíkokkal

default user icon
Kuszkuszsaláta

Hozzávalók

  • 6 ek olívaolaj
  • 25 dkg kuszkusz
  • 2-3 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,25 dl citromlé
  • 15 dkg újhagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • 25 dkg kígyóuborka
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 2 ág menta
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek olaj
  • édesnemes pirospaprika, só, bors,
  • a díszítéshez citromkarika, petrezselyemzöld és menta

Elkészítés

    Nagyméretű serpenyőben 2,5 dl vizet felforralunk 1 ek olívaolajjal és a sóval, majd levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a kuszkuszt. Kb. 2 percig állni hagyjuk, belevegyítjük a vajat, és alacsony hőfokon további 2-3 percig főzzük. Közben villával többször fellazítjuk.

    A vöröshagymát apróra kockázzuk. A fokhagymát átnyomjuk présen, majd összekeverjük a vöröshagymával meg a citromlével. Erősen megborsozzuk, és beledolgozzuk a maradék olívaolajat. Az újhagymát felkarikázzuk. A paradicsomot meg az uborkát felkockázzuk. A zöld fűszereket vékony csíkokra metéljük, majd az újhagymával, az uborkával meg a paradicsommal együtt a kuszkuszba forgatjuk. Végül belevegyítjük a vinaigrette mártást.

    A húst csíkokra metéljük, és a felhevített olajon, 4-5 perc alatt kevergetve megpirítjuk. Sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük.

    A salátát szükség szerint utánaízesítjük, és kis tálkákba halmozzuk. Rátesszük a húst, végül citromkarikákkal, petrezselyem- és mentalevelekkel díszíthetjük. Mentás-korianderes joghurtmártás illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin