Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kuszkuszos-sárgarépás lepény

Hozzávalók

  • 2,5 dl zöldségleves-alaplé
  • 12,5 dkg kuszkusz
  • 1 db hagyma
  • 25 dkg sárgarépa
  • 2 tk vaj
  • 1 tk currypor
  • 2 ek kakukkfűlevél
  • bors
  • 1 ek zsírszegény túró
  • 1 db tojás
  • 4 ek olíva olaj

Elkészítés

    1.  Az alaplét felforraljuk. Beleforgatjuk a kuszkuszt, és fedő alatt duzzadni hagyjuk 10 percig. Közben a megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a sárgarépát durvára reszeljük.
    2. Serpenyőben felhevítjük a vajat. Rádobjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk 2 perc alatt. Hozzáadjuk a sárgarépát, és további 3 percig pároljuk. Megszórjuk a curryporral, kissé lepirítjuk, majd a kakukkfűvel és sóval, borssal fűszerezzük.
    3. A kuszkuszt egy tálban összegyúrjuk a dinsztelt sárgarépával, a túróval és a tojással. Szükség esetén megsózzuk, megborsozzuk, majd bevizezett kézzel 8 db lepényt formálunk belőle, és a tapadásmentes serpenyőben felhevített olaj on 2 adagban, közepes tűzön mindkét oldalukat megpirítjuk 3-3 perc alatt. Végül a lepényeket sütőpapírral leterített tepsibe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 15 perc alatt. (A légkeverést ne kapcsoljuk be!)

    isteni lepények >>>

    fenséges TÓCSNI-VARIÁCIÓK >>>

    sárgarépás fogások >>>

Megjegyzés

Salátával kiegészítve könnyű meleg vacsora lehet, de köretként is kínálhatod.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin