Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kuszkuszos csokoládétorta

Hozzávalók

  • 3,5 dl tej
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 30 dkg kuszkusz
  • 4 db tojás
  • 10 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg babapiskóta

Elkészítés

    1. 3 dl tejet a cukorral és a lereszelt citromhéjjal felforralunk. A kuszkuszt egy tálba tesszük, majd ráöntjük a forró, cukros tejet, és 15 percre lefedjük, amíg felszívja a folyadékot.
    2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a puha vaj felével, majd a felolvasztott csokoládéval. A fehérjét kemény habbá verjük. Az összetört babapiskótát összedolgozzuk a maradék olvasztott vajjal és 1/2 dl tejjel.
    3. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk vajjal, és az alját kirakjuk a babapiskótával. Egy spatula segítségével összekeverjük a kuszkuszt és a csokoládés masszát, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. A keveréket a babapiskótára öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. 

      Még több torta >>> 

      Csokis finomságok >>> 

      Még több recept kuszkusszal >>> 

Megjegyzés

Tálalásnál díszíthetjük tört mogyoróval vagy pisztáciával, kínálhatunk mellé vanília fagylaltot és tejszínhabot is.

lilalicsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin