Az alábbi hibajavító műveleteket a kuszkuszos étel zöldségekkel vagy más hozzávalókkal történő összekeverése előtt hajtsd végre!
Ha túl vizes
A kuszkusz a kívánt mértékben megduzzadt, de szinte tocsog a tálban? Mértékkel keverj hozzá száraz szemcséket, hogy felszívják a felesleges folyadékot.
Ha túl kemény
Szinte ropog a fogad alatt? Önts hozzá még egy kis folyadékot (amilyennel készítetted), és hagyd állni a kuszkuszt, amíg a szemcsék megszívják magukat. Ettől élvezhetőre puhul.
Ha túl sós
Nem kell mindenkinek tudnia, hogy szerelmes a szakács! Készíts egy kis adag kuszkuszt só és mindenféle fűszer nélkül a szokásos módon, majd forgasd össze az elsózott adaggal.
Ha túl száraz
Könnyedén javíthatsz az állagon egy kevés olvasztott vagy meleg tisztított vaj (gí), esetleg némi olívaolaj hozzáadásával. Segíthet egy kevéske meleg mártás is.