Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túl vizes vagy túl sós? Így mentsd meg, ha elrontottad a kuszkuszt!

A változatosságra vágyók és a tudatosan táplálkozók körében hazánkban is egyre népszerűbb köretet gyerekjáték elkészíteni, mégis előfordulhatnak fiaskók. Szerencsére mindre van egyszerű megoldás.

Az alábbi hibajavító műveleteket a kuszkuszos étel zöldségekkel vagy más hozzávalókkal történő összekeverése előtt hajtsd végre!

Ha túl vizes

A kuszkusz a kívánt mértékben megduzzadt, de szinte tocsog a tálban? Mértékkel keverj hozzá száraz szemcséket, hogy felszívják a felesleges folyadékot.

Ha túl kemény

Szinte ropog a fogad alatt? Önts hozzá még egy kis folyadékot (amilyennel készítetted), és hagyd állni a kuszkuszt, amíg a szemcsék megszívják magukat. Ettől élvezhetőre puhul.

Ha túl sós

Nem kell mindenkinek tudnia, hogy szerelmes a szakács! Készíts egy kis adag kuszkuszt só és mindenféle fűszer nélkül a szokásos módon, majd forgasd össze az elsózott adaggal.

Ha túl száraz

Könnyedén javíthatsz az állagon egy kevés olvasztott vagy meleg tisztított vaj (gí), esetleg némi olívaolaj hozzáadásával. Segíthet egy kevéske meleg mártás is.

Kuszkusz-kisokos >>> 
Receptek kuszkusszal >>> 
BRIK, HARISSZA ÉS KUSZKUSZ: AMIÉRT ÉRDEMES MEGKÓSTOLNI TUNÉZIÁT >>> 
KUSZKUSZ: HA CSAK 5 PERCÜNK VAN ÖSSZEDOBNI VALAMIT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss