Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kürtőskalács

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kürtőskalács

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 172
  • Elküldve: 107

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • Ízesítés ízlés szerint:
  • fahéjas cukor, vaníliás cukor, darált dió, kókuszreszelék, darált mogyoró, stb.

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, abba morzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a langyos tejet, és elkeverjük, hogy az élesztő feloldódjon a tejben. Letakarva 5-10 perc alatt felfuttatjuk.

A vajat, a cukrot és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután kézzel simára dagasztjuk a tésztát, cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára dagasztjuk.

A tésztát lisztezett munkalapon kinyútjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát bevajazzuk, majd a csíkot feltekerjük a fára.

Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Faszén fölött lassan forgatva kb. 10-15 percig sütjük, akkor lesz kész, ha a cukor megkaramellizálódik a tésztán. Ekkor különböző ízesítésű cukorba forgatjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés:

Mi a Mesterségek ünnepén vettünk kalácssütő fát, ha jól sikerül, tényleg olyan, mint azok a kürtőskalácsok, amiket kapni lehet.

A receptet Lyndara küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 18 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2015. március 4. (szerda) 15:21
    Nekem kicsit több liszt kellett bele, de ISTENI FINOM :D:D:D A legjobb kürtős kalács, amit valaha ettem :)
Receptválogatás
Sült csirkecombok
A ropogósra sült csirkecombot szinte mindenki szereti, süthetjük vele együtt a köretet, de tölthetjük is kedvünkre.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Pofonegyszerű pogácsa Pofonegyszerű pogácsa
Olívás csokibonbon Olívás csokibonbon
Tejkrémes-csokoládés szelet Tejkrémes-csokoládés szelet
Klasszikus Stollwerck szelet Klasszikus Stollwerck szelet
Csokis-meggyes sütemény Csokis-meggyes sütemény
Kakaókrémes napraforgó kalács Kakaókrémes napraforgó kalács
Kókuszos-csokikrémes szelet Kókuszos-csokikrémes szelet
Rezi mákos süti Rezi mákos süti
Reggeli harmat süti kókuszos túrógolyóval Reggeli harmat süti kókuszos túrógolyóval
Kanalas süti - 5, 4, 3, 2, 1, 1/2 Kanalas süti - 5, 4, 3, 2, 1, 1/2
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124376_tej110.jpg Okos akarsz lenni? Igyál tejet!

Egy új amerikai kutatásból kiderül minél több tejet iszunk, annál jobb az agyunk teljesítőképessége és csökken az időskori…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124359_farkasehseg110.jpg 4 tuti étvágycsökkentő tipp farkaséhség ellen

Diétázol, de állandóan korog a gyomrod? Pedig csak az étkezési szokásaidat kell megváltoztatnod és az éhségérzeted megszűnik.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119556_rebarbara-110.jpg Rebarbara, a pikáns

A rebarbara néhány éve reneszánszát éli. Újra divatba jöttek a savanykás zöldséggel készített desszertek, a különféle kompótok,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124374_alvas110.jpg Nem tudsz aludni? Megmondjuk, mit egyél!

Cikkünkből megtudhatod, hogy milyen ételeket és italokat érdemes fogyasztanod, ha egy jót akarsz aludni!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124357_egeszseges110.jpg 6 gyógyító étel

Kiválasztottuk azt a hat élelmiszert, amivel - ha rendszeresen beilleszted azokat a napi menübe - tovább megőrizheted…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124355_tuleves110.jpg Túletted magad? 5 gyors kalóriacsökkentő tipp

Túl sokat ettél a hosszú hétvégén, és most kínszenvedés visszatérni az egészséges táplálkozáshoz? Segítünk!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124335_glutenmentes-110.jpg Gluténmentesen finomat

A gluténmentes táplálkozásnak mostanában nagy divatja lett. A paleolit diéta népszerűségének köszönhetően sokan választották a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124345_tea110.jpg Mindentudó csodaszer: a tea

Sok fajtája létezik, közös vonásuk azonban az, hogy jótékony hatással vannak az egészségünkre. A legtöbbjük ugyanabból a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept