Keress receptre vagy hozzávalóra

Kürtöskalács olajban sütve

default user icon
5 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12 evőkanál olvasztott vaj
  • 5 dl tej
  • pici só
  • 3 dkg élesztő
  • 12 evőkanál porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kg liszt
  • apró sütőfák, amire rácsavarjuk a tésztát
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítése: Az élesztőt 2 kanál porcukorral és kevés tejjel felfuttatjuk. Hozzáadjuk az előzőleg meleg helyen tartott liszthez, a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, amíg hólyagosodni kezd. A tetejét bekenjük olajjal, és meleg helyen kelni hagyjuk. Amikor megkelt, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk. Az első sütésnél a sütőfákat bekenjük meleg olajjal, hogy ne ragadjon rá a tészta. Rácsavarjuk a fákra a tésztát, és olajban szép pirosra sütjük. Vaníliás porcukorba forgatjuk. Tejszínhabbal tölthetjük.

Megjegyzés

Egy igazi téli finom sütemény, a parázson sütött kürtöskalács benti változa, ráadásul ünnepiesebbé tehetjük, ha tejszínhabbal megtöltjük. Békés, boldog karácsonyt kívánok hozzá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

safranyne 7 évvel ezelőtt
Én azért megpróbálom szakácsfáklyával a cukrot rákaramelizálni , gondolom úgy ropogósabb lesz.
zsuzsannam 8 évvel ezelőtt
A kürtősben a lényeg a cukor karamelizációja, amit ebben az esetben nem tudsz kivitelezni! Valamint a megsült k.kalácsra ráolvadt forró cukor, és ezt tudod különböző ízekben megforgatni: pl.: dió mák, vanília, fahéj, kakaó stb. És nefelejtsük el, hogy nem kell a tésztába sem tojás sem tej, mert mindkettő csak szárítja a tésztát és másnapra kőkemény lesz. Egyszerűbb elmenni egy kalácsoshoz igaz kürtőskalácsért ami friss, illatos és forró!!
Marti72 8 évvel ezelőtt
Nagyon tetszik ez a recept. Biztosan ki fogom próbálni. Remélem sikerülni fog. Szavazok rá!
ocsiqe 8 évvel ezelőtt
Bő olajba kell sütni, a cukrot nem lehet erre karamellizálni, porcukorral kell jó bőven szórni, de így is isteni finom
f.eva61 8 évvel ezelőtt
olajban sütve.. még nem hallottam erről. És akkor olyan lesz, mint pl.a fánk ? Bő olajban kell sütni, vagy kevésben? A cukrot hogyan karamellizálom rá?

Hasonló Receptek

Magazin