Kürtöskalács házilag - eredeti recept!

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 2,5 ek cukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 8 dkg vaj
  • porcukor
  • kókuszreszelék vagy cukrozott darát dió

Elkészítés

    1. Morzsoljuk az élesztőt 1 dl langyos tejbe, és keverjük el 1 ek cukorral. Gyúrjuk össze a finomlisztet a felfutott élesztővel, 1,5 ek cukorral, a tojásokkal és a tojássárgákkal és 1 csipet sóval. Jól dagasszuk ki, és közben lazítsuk kb. 2 dl langyos tejjel. Dolgozzuk bele az olvasztott vajat, és kelesszük letakarva 50 percig.
    2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagra, vágjuk 3 cm-es csíkokra, és tekerjük fel csigavonalban egy alufóliába csomagolt, vajjal megkent fadorongra. Forgatva süssük meg parázs fölött, vagy 180 fokra előmelegített sütőben, 5-8 percenként fordítva rajtuk egyet, hogy egyenletesen piruljanak.
    3. Ha egyforma aranybarnára sült, vegyük ki, és még azon melegében, tűzforrón hempergessük kókuszreszelékkel vagy darát dióval elkevert cukorba.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin