Amikor Szabó Szandra eldöntötte, hogy amerikába viszi szülővárosa kedvenc süteményét, tudta, jól hogy "amerikanizálnia" kell, azaz nem árt az ottaniak ízlésére szabni a kürtőskalácsunkat. Sokat agyalt ennek mikéntjén, majd jött az ötlet: használjuk tölcsérként a kalácsokat, és töltsük meg rengeteg fagyival!
Amikor tehát megnyitotta a House of Chimney Cakes (azaz Kürtőskalácsok Háza) nevű kalácsozóját, Disneyland tőszomszédságában, az itthon megszokottnál kisebb, tölcsér alakú rudakat kezdtek el gyártani, majd ezeket a megszokott diós, fahéjas, kakaós bevonaton túl cornflakes-törmelékkel és színes cukorkamorzsákkal, Oreo-morzsákkal is színesítették, majd megtöltötték őket igény szerinti ízű és mennyiségű fagylalttal, amelyeket tobvábbi ínycsiklandó finomságokkal borítottak be.
A végeredmény kívül ropogós, belül puha finomság lett - ahogy a delish.com fogalmaz: ha a churrosnak és a fánknak gyermeke születne, nos, a kürtőskalács lenne az.
A magyar lány - aki a House of Chimney Cakes menyitása előtt modellként dolgozott az Egyesült Államokban - akinek szenvedélyévé vált a sütés megvalósította gyerekkori álmát, álomdesszertet adva ezzel Amerikának. Mi ehhez csak gratulálni tudunk.
"OLYAN MINT EGY ROPOGÓS FÁNK" - KÜRTŐSKALÁCSOT, LÁNGOST ÉS GULYÁST KÓSTOLT EGY AMERIKAI BLOGGERPÁROS >>>