Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kurkumás padlizsánkrém

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat megmosom, felkockázom, besózom. Ezután legalább fél órára állni hagyom, hogy a só elvegye a padlizsán kesernyés ízét. Fél óra elteltével leöntöm róluk a vizet, majd serpenyőben kevés olajon hirtelen átsütöm. Ezalatt egy lábasban, kevés olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymákat, majd tetszés szerint sózom, borsozom, és kurkumával fűszerezem. A hagymához adom az elősütött padlizsánokat, és a hozzáadott paradicsomlével tovább párolom az egészet. A végén belevágom a fokhagymát is, és ezzel is párolom egy kis ideig. (Egy kicsit hígabb állagúnak kell lennie.) Amikor elkészült, lehúzom a tűzről, és botmixerrel jó alaposan összeturmixolom, majd kihűtöm.

Megjegyzés

Hűtőszekrényben napokig eltárolható.
Kitűnő nyári reggeli egy szelet pirítóssal, és egy csésze gyümölcsteával. - MME

Ezek is érdekelhetnek