Elkészítés: A füstölt szalonnát kiolvasztjuk, és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd (a többi zsiradékkal együtt) pörköltalapot készítünk. A fokhagymát is ekkor tesszük bele. Azután kevés pirospaprika (csak színezzük vele a pörkötlet), gulyáskrém, pirosarany, só, bors kerül a dinsztelt hagymára.
A felvágott burgonyát a pörköltalapba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy a burgonyát jól ellepje. A burgonyás pörköltet félig megfőzzük.
Ha félig megfőtt, a darabokra tört lebbencstésztát, valamint a zöldpaprikát és a paradicsomot is beletesszük. Közepes tűzön főzzük úgy, hogy folyamatosan kevergetni kell, később pedig már csak az edényt „rázogatni”, míg a tészta meg nem puhul, és el nem fővi a levét. (Ha kevés a lé, pici vizet öntsünk rá.)
A topogót a végén kissé lepiríthatjuk, vigyázva, hogy ne égjen le. Bográcsban, de lábosban is készíthető, fenti mennyiség 10 fő részére elegendő.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre