Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Különleges tojásos szendvics

MME MME
2/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg zöld spárga (konzerv)
  • 15 dkg zsírosabb sajt
  • 4 friss salátalevél
  • 12 bébirépa (konzerv, el is maradhat)
  • 4 szelet szendvicskenyér
  • 4 kávéskanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérbor-ecet
  • 4 tojás
  • 4 kávéskanál frissen aprított zöldfűszer (pl. bazsalikom, tárkony)

Elkészítés

Előkészítés: A spárgát lecsepegtetjük. A sajtot négy egyforma vastag szeletre vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, kisebb darabokra tépkedjük. A bébirépát lecsepegtetjük.
Elkészítés: A munkát a tálalótál díszítésével kezdjük. Körberakjuk a salátalevél-darabkákkal, a közepére kisebb kupacot is halmozunk, és közétesszük a bébirépa darabokat. A kenyereket világosra pirítjuk (ha nincs kenyérpirítónk, akkora a sütőben), és megcsepegtetjük 1-1 kk. olívaolajjal. A pirítósokat a tálalótálra rendezzük, és egyenlő arányban elosztjuk rajtuk a spárgát. Innentől gyorsan dolgozunk, hogy a hozzávalók frissen maradjanak. Közepes lábosban sós vizet forralunk, ha lobog, hozzáöntjük a borecetet. Közben a sajtszeleteket teflonserpenyőben kissé megolvasztjuk, és tálalólapáttal a spárgacsomagokra emeljük. Elkészítjük a tojásokat, óvatosan feltörjük, belsejüket a lobogó vízbe csúsztatjuk, és 3 perc alatt készre buggyantjuk. Lyukacsos szűrőkanállal leszűrjük, és minden szendvicsre teszünk egyet. Megszórjuk a zöldfűszerrel, sózzuk, borsozzuk, frissen kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 222 kcal

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss