Elkészítés: A tészta hozzávalóit szépen összegyúrjuk, majd 9 cipót készítünk belőle, és 2 órát állni hagyjuk őket.
1 kanál sót 25 dkg margarinnal összekeverünk.
Fogjuk a cipókat, és egyenként kb. fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, mindegyik tetejét megkenjük a sós vajjal, és 3-3-at egymásra helyezünk. Így hajtogatjuk össze őket és állni hagyjuk egy ideig. Majd a kapott 3 cipót egyenként kerekre és kb. félujjnyi vastagra nyújtjuk, cikkekre vágjuk, (mintha tortát szeletelnénk) a cikkek közepébe 1-1 szelet sajtot teszünk, felcsavarjuk, a tetejét megkenjük tojással, esetleg meghintjük szezámmaggal. Kikent tepsibe rakjuk a kifliket, és közepes tűznél szép aranysárgára sütjük őket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre