Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Különleges sajtos kifli

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Különleges sajtos kifli

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 372
  • Elküldve: 18

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kefir
  • 2 tojás
  • Valamint:
  • 1 evőkanál só
  • 25 dkg margarin
  • 20-30 dkg sajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit szépen összegyúrjuk, majd 9 cipót készítünk belőle, és 2 órát állni hagyjuk őket.

1 kanál sót 25 dkg margarinnal összekeverünk.

Fogjuk a cipókat, és egyenként kb. fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, mindegyik tetejét megkenjük a sós vajjal, és 3-3-at egymásra helyezünk. Így hajtogatjuk össze őket és állni hagyjuk egy ideig. Majd a kapott 3 cipót egyenként kerekre és kb. félujjnyi vastagra nyújtjuk, cikkekre vágjuk, (mintha tortát szeletelnénk) a cikkek közepébe 1-1 szelet sajtot teszünk, felcsavarjuk, a tetejét megkenjük tojással, esetleg meghintjük szezámmaggal. Kikent tepsibe rakjuk a kifliket, és közepes tűznél szép aranysárgára sütjük őket.

Megjegyzés:

Kipróbáltam camembert-rel, sonkaszeletekkel, virslivel is, nagyon finom volt!!!

A receptet Janet1, a fotót GZsuci küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 8 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 8. GZsuci
    2011. február 25. (péntek) 13:56
    A recept isteni. Havonta 1 x megsütöm a családnak, és kötelező küldenem belőle a párom munkahelyére is! ;-)
Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Burgonyás saláta füstölt tofuval Burgonyás saláta füstölt tofuval
Tejszínes-brokkolis tészta Tejszínes-brokkolis tészta
Grillezett pangasius édeskrumplival, zöldségekkel Grillezett pangasius édeskrumplival, zöldségekkel
Cukkinis batyu rákkal töltve Cukkinis batyu rákkal töltve
Burgonyás tésztába tekert virsli Burgonyás tésztába tekert virsli
Hússzeletek zöldséges mártásban Hússzeletek zöldséges mártásban
Szilva mézes öntettel Szilva mézes öntettel
Gyümölcssaláta masnitésztával Gyümölcssaláta masnitésztával
Túróval és sajttal töltött palacsinta Túróval és sajttal töltött palacsinta
Tofufasírt  salátával Tofufasírt salátával
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125917_unnamed-(1)_110.jpg Íme Magyarország legjobb lángosa!

A Dunaharaszti Fürdős Lángos nyerte idén a Vénusz Lángos Voks versenyét. Így övé lett a "Vénusz kedvenc Lángosozója 2015" cím és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125902_image002_110.jpg Vajon mitől barnul be a sült hús, és miért ég oda a pirítós? Itt a megfejtés!

Sokáig rejtély volt, hogy mitől barnulnak meg az ételek, például a kenyér sütés során, vagy a hús grillezés során. A 20. század…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125910_lekvar_110.jpg Egyél, amit kívánsz! 6+2 egészséges reggeli-tipp mindenkinek

Mit eszel ébredés után? Pékárut, müzlit, vagy inkább a gyümölcsre esküszöl? Vagy, az első kávédig senki ne szóljon hozzád, aztán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125897_fagyasztott_zoldseg_.jpg Kevesebb bennük a vitamin? Tévhitek a gyorsfagyasztott zöldségekről

Ha meg akarunk felelni családunk elvárásainak, és egy kicsit is tudatosan, egészségesen akarjuk elkészíteni a család napi-heti…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125903_garfield_110.jpg Fánk, pizza, lasagne és méz - 7 rajzfilmhős kedvenc, amit mindenki imád

Gondoltad volna, hogy a legtöbb mesehősnek is van kedvenc étele, amiről egyszerűen nem tud lemondani? Gyermekként még lehet nem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125892_olaszos_teszta_110.jpg Elronthatatlan olaszos tésztaétel - így készítsd lépésről lépésre!

Gyorsan szeretnél kiadós ebédet vagy vacsorát varázsolni a családnak? A legjobb választás ilyenkor egy finom tésztaétel. Mutatunk…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125895_etrendkiegeszito_.jpg Vigyázz! 3 étrend-kiegészítő is megbukott a fogyasztóvédelemi vizsgálaton

Mintegy 54 étrend-kiegészítőben vizsgálta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), hogy valóban annyi ásványi anyagot, vitamint,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125885_ThinkstockPhotos-514801751_110.jpg Több száz tökéletes ételfotó egy helyen - ezt látnod kell!

A Konyhaművészet magazin 1990 és 2006 közötti munkássága előtt tiszteleg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n