Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Különleges sajtok a Lidl kínálatában

Bár Magyarországon még mindig a trappista a legnépszerűbb sajt, a vásárlók igénye folyamatosan nő a különlegesebb sajtok iránt. A vásárlói igényeket szem előtt tartva a Lidl folyamatosan bővíti termékkínálatát, így állandó kínálatába most igazi sajtkülönlegességek kerülnek.

A sajt is azok közé az élelmiszerek közé tartozik, amelyből szinte mindenkinek van otthon a hűtőjében egy darab. A közkedvelt trappista sajt kiváló tésztákra, melegszendvicsre, sörfalatkákra. Ám a trappistán túl is van élet. A Lidlben igazi különlegességeket találnak mostantól a sajtkedvelők, a lágy brie sajttól kezdve, a mediterrán fűszeres, vagy fügés sajtig. A sajtkülönlegességek mellé pedig azokat a borokat is megtalálják a vásárlók a Lidlben, amelyek az egyes sajtokhoz íz világban igazán passzolnak.

A polcokon megtalálható az a Le Gruyére sajt, amely a világ legnagyobb sajtversenyén több alkalommal nyert - és ezzel egyedülálló a sajttörténelemben. Fantasztikus sajt Svájcból, 2001 óta eredetvédett, érdemes kipróbálni és megismerkedni vele. Kemény sajt, amelynek a jellegzetes, fűszeresen erős ízét gyümölcsös aromák emelik ki, karaktere függ attól, hogy mennyi ideig érlelték. A sajt elefántcsontszínű, kérge pedig barna. Kitűnően illik hozzá a Kalifornia Ruby Cabernet bor.

A Queso Manchego világszerte a legismertebb spanyol sajt. Kemény és kompakt sajt, apró lyukakkal. Elefántcsontszíne mellett jellegzetes, enyhén savanyú, intenzív és finom az íze. A sajt alapja a manchego juh, egy robusztus, a kopár legelőkön és nagyon nagy szárazságban is megélő fajta tiszta teje. Ehhez a sajthoz a Lidl borszakértője Wunderlichtől a Villányi Bársony Cuvée-t ajánlja.

A holland sajtok mindenki számára ismertek lehetnek, hiszen a két legnépszerűbb és világszerte elterjedt típus az edami és a gouda, melyek nevüket a származási helyükről kapták. A Sajtműhelyben egy igazán mediterrán fűszerekkel készült sajt található meg, melynek különleges ízét az olasz fűszernövények adják. Paradicsomot, fekete olívabogyót és bazsalikomot tartalmaz, amelyek igazán kívánatossá teszik. Kiváló választás mellé a Celeste Egri prémium Bikavér.

Fedezze fel Ön is a Lidl Sajtműhelyének kínálatát - nyolc különböző ország 12-féle sajtját. Most már a Lidl állandó kínálatának részeként, első ízben 37 boltban.

4 MEGFIZETHETŐ ÖTLET AZ ÜNNEPI HIDEGTÁLHOZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss