Elkészítés: A zöldbabot tisztítás után 2 l hideg vízben feltesszük főni. A vízbe 1 evőkanál sót is teszünk, valamint a tárkonyecetet. Ebben a vízben félpuhára főzzük a zöldbabot, majd kiszedjük a vízből, és ebben a főzővízben a kölest is megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölhöz hozzákeverjük a tárkonyt. Közepes jénai edényt vékonyan kivajazunk, majd kevés zöldbab, köles, tárkonnyal elkevert tejföl követi addig, míg a hozzávalókból tart. A végén a tojásokat felverjük, kevés borssal ízesítjük, és a sajtot hozzákeverjük, majd a rakott bab tetejére öntjük. A sütőt előmelegítjük, majd szépen megsütjük. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre