Keress receptre vagy hozzávalóra

Különleges csirkesaláta

Hozzávalók

  • 15 dkg rizstészta
  • 1 dkg friss gyömbér
  • 1 db csilipaprika (+ a díszítéshez)
  • 3 ek vörösborecet
  • 3 ek szójaszósz
  • 3 ek napraforgóolaj
  • 3 ek szezámolaj
  • 2 db sárgarépa
  • 0,5 db uborka
  • 2 db fejessaláta
  • 5 ág friss menta (+ a díszítéshez)
  • 25 dkg főtt vagy sült csirke (maradékból)
  • 2-3 tk szezámmag

Elkészítés

    1. A tésztát a tálba tesszük, és annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 15 percig állni hagyjuk. Közben néhányszor villával megkeverjük.
    2. Az öntethez összekeverjük a meghámozott, felaprított gyömbért, a kimagozott, kierezett, finomra vágott csilit, a borecetet, a szójaszószt és a kétféle olajat.
    3. A megtisztított répát zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk, és egytálba tesszük a megmosott, felszeletelt uborkával együtt.Hozzákeverjük a leszűrt, lecsepegtetett tésztát, valamint az öntet felét, végül kézzel beleforgatjuk a kisebb darabokra tépett salátát és a felaprított mentát.
    4. A csirkét falatnyi darabokra vágjuk, és összekeverjük a megmaradt öntettel. Atésztás salátára halmozzuk, és néhány mentalevéllel, csilikarikával, valamint a szezámmaggal megszórva tálaljuk.
    5.  
Hagyományos metélttel is elkészíthetjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin