Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Különleges almás pite

default user icon
7 5/5
Különleges almás pite

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 17,5 dkg puha vaj
  • 6 evőkanál (jeges) víz
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 11,5 dkg cukor
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 3 g friss reszelt gyömbér
  • 1 csipet fahéj
  • A tetejére:
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához összekeverem a cukrot, a lisztet, a sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszek hozzá, hogy összeálljon a tészta. Hűtőbe teszem kb. fél órára.

    Az almákat meghámozom, kimagozom és vékony szeletekre vágom. Meglocsolom a citrom levével. A cukrokat, a szerecsendiót, a gyömbért, a fahéjat és a lisztet összekeverem egy tálban, hozzáadom az almát.

    Kivajazok egy 24 cm átmérőjű gyümölcstorta-formát. A tésztát elfelezem. Egyik felét kinyújtom, a formába teszem (a szélét is kibélelem tésztával). Megkenem a sárgabaracklekvárral. Ezután hozzáadom az almákat úgy, hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtom, és 1,5 cm széles sávokat vágok. Ezeket rácsosan ráteszem az almatöltelékre. A végét hozzányomkodom a szélen lévő tésztához. 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütöm, amíg a tésztarács szép barna lesz.

    Mielőtt készre sülne, megkenem a rácsokat vízzel elkevert baracklekvárral, visszatolom a sütőbe, és készre sütöm. A tetejét porcukorral megszórva tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

PretAPorter
tökéletes.
Dooory
Én is meg csináltam, nagyon finom lett, csak nekem kicsit túl édes a töltelék, ezért másodjára kevesebb cukrot és több almát tettem bele. Egy problémám volt csak, hogy a tészta mindkétszer száraz lett. Mit kéne csinálnom, hogy ne száradjon ki úgy, hogy törik, mikor vágom? (persze ez a tetejére jellemző, a többi részen az alma viszonylag puhán tartja)
veruss74
gina601 Szia! Remélem ízleni, fog. Nálunk a kisfiam kedvence. Egyszer csináltam cseresznye és meggy keverékkel, egy kicsit ki kell nyomni a gyümölcs levét, és egy picivel több lisztet tettem a gyümölcsre, hogy ne ázzon el a tészta, és ehhez tettem egy leheletnyi őrölt szegfűszeget is. Mire megsült, isteni finom zselé lett a gyümölcs levéből. Képzelheted milyen finom lett:))
gina601
Szia!Nagyon köszi a gyors segítséget!Ma fogom megsütni! Nyam....nyam...
veruss74
gina601 Szia! Úgy szoktam csinálni, hogy az almákat megpucolom, egy tálba, vékonyabb szeletekre vágom, a tetejére reszelem a citrom héját meglocsolom a levével és egy külön kis edényben összekeverem a többi száraz anyagot (cukrokat, lisztet, fűszereket) és a végén ráöntöm az almára és jól összeforgatom. Azután mehet a tésztára.
gina601
Üdv!Régóta szeretném megcsinálni ezt a fajta pitét(tehát még soha nem csináltam), és csak azt szeretném kérdezni hogy a citrom héját hova kell tenni?A tésztába v. a töltelékbe?Sajna nekem ez nem 1értelmű!Köszi:)
klaraerodi
Kar,hogy 5-nel tobbre nem lehet ertekelni sutiket! Nagyon-nagyon finom almas pite, tokeletes recept, egyszeru elkesziteni es tenyleg isteni! En nem szeretem az almas sutiket,de ez kierdemelte meg nalam is az 5 paprikat! Koszonet erte!

Hasonló Receptek

Magazin