Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gasztro vállalkozás egy év alatt? Lehetséges!

default user icon
MME
A most megalakuló Culinary Institute of Europe egyedülálló Magyarországon – a mai kor követelményeihez igazodva tanítja meg, sőt szükség esetén újratanítja a konyhai alaptechnikákat.

A 2016 szeptemberében induló Kulináris művészetek nevű felnőttképzési program megalkotásában az innováció játszotta a fő szerepet. A nemzetközi oktatói gárdát a tíz év oktatási tapasztalattal rendelkező Maki Stevenson séf vezeti, az oktatási hátteret a Makifood főzőiskolával történő együttműködés biztosítja.

A Culinary Institute of Europe diákjai egy év alatt 202 órában egészségtudatos, magas minőségű és ízléses ételek elkészítését és tálalását tanulják meg valós éttermi konyhai környezetben. Tudásukat gasztomarketing ismeretekkel egészíthetik ki, és képessé válnak akár saját gasztro vállalkozásuk beindítására is. A végzett diákok sikeres évzáró vizsgával a kezükben, naprakész és nemzetközi színvonalú tudással léphetnek a munkaerőpiacra akár itthon, akár az Európai Unió más országaiban.

Maki Stevenson és nemzetközi csapatának célja az elmúlt tíz évben egy cseppet sem változott: bemutatni és átadni az étkezéssel kapcsolatos hitvallásukat, ezáltal rávilágítani, mekkora fontossággal bír és mennyi mindent meghatároz a kiegyensúlyozott és igényes táplálkozási szokások kialakítása mindennapjainkban, az otthonunkban és az étteremekben egyaránt. A képzés során a hallgató betekintést nyer a magas szintű ételkészítés elméleti és gyakorlati részébe, elsajátítja a különböző főzési és sütési alaptechnikákat, azokat magas szinten használni tudja majd. Teljes körű rálátást kap a gasztronómia különböző területeire.

A képzés időtartama egy év, amely egy őszi és egy tavaszi szemeszterből áll. A félévek elméleti és gyakorlati vizsgával zárulnak. A tananyagot a hallgatók online kapják, ami a tandíj részét képezi csakúgy, ahogyan az iskolai egyenruha és a képzés során használt alapanyagok is.

A tananyag magyarul és angolul is elérhető lesz, az oktatás magyar nyelven folyik (külföldi diákok részére angol nyelvű tolmáccsal). 

A 2016/2017-es tanévre 2016. május 23-tól lehet jelentkezni. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss