Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricasült napraforgómaggal és pirított zöldségekkel

MME MME
4.4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: Kb. fél liter forrásban lévő vízbe állandó keverés mellett beleöntjük a lisztet és a darát, sóval ízesítjük, és sűrű, de még kenhető masszává főzzük. Hozzáadjuk a napraforgómagot, összekeverjük és kihűtjük. A kihűlt masszából kerek lepényeket, vagy téglalap alakú hasábokat formázunk, mindkét oldalukat lisztbe forgatjuk és kevés forró olajban kisütjük. A paprikát, cukkinit karikára, a gombát cikkekre, az újhagymát ujjnyi darabokra vágjuk, kevés olajban gyorsan megpirítjuk és a frissen kisült kukoricalepényeket ezzel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss