Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kukoricás zöldségleves

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 cső csemegekukorica
  • 1 sárgarépa
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 szikkadt zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
  • 1 csipet rozmaring
  • 1 csipet majoránna
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 l marhahúsleves kockából
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

    Előkészítés: A kukoricát megfőzzük, leöblítjük hideg vízzel, és a csövekről levágjuk a szemeket. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és mogyorónyi kockákra vágjuk. A húsos szalonnát csíkokra vágjuk. A zsemlét kockákra aprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.
    Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk egy leveses fazékban, hozzáadjuk a sárgarépát, kicsit pirítjuk, majd beletesszük a kukoricát, a zöldborsót és felöntjük a húslevessel. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, és fél óra hosszat lassú tűzön lefedve főzzük. A zsemlét megpirítjuk a vajban, hozzákeverjük a fokhagymát. A levest a fokhagymás pirított zsemlekockával, forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 10 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 1470 kJ/350 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin