Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás-virslis muffin

45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, a tejjel, valamint a mustárral. Egy másik edényben elvegyítjük a kétféle lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal. Összedolgozzuk a két tál tartalmát, majd a masszába forgatjuk a lereszelt sajtot, a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát és a kukoricaszemeket.
  2. A virsliket hatfelé vágjuk. 1-1 ek tésztamasszát teszünk egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlival kibélelt mélyedéseibe, rárakunk egy-egy virslidarabot, végül elosztjuk rajtuk a maradék tésztát. A sütiket a 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni őket.
  3. A tejfölt 1 csipet sóval ízesítjük, és a muffinok tetejére kanalazzuk. A kukoricaszemekkel és egy kevés felaprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss