Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kukoricás-virslis muffin

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 12 dkg tejföl
  • 0,5 dl tej
  • 2 ek mustár
  • 12 dkg fehér liszt
  • 8 dkg kukoricaliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk őrölt fekete bors
  • 5 dkg parmezán vagy füstölt sajt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 18 dkg főtt vagy konzervkukorica
  • 2 db virsli
  • A tálaláshoz:
  • 15 dkg tejföl
  • 10 dkg főtt kukorica
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. A tojásokat habosra keverjük a tejföllel, a tejjel, valamint a mustárral. Egy másik edényben elvegyítjük a kétféle lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal. Összedolgozzuk a két tál tartalmát, majd a masszába forgatjuk a lereszelt sajtot, a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát és a kukoricaszemeket.
    2. A virsliket hatfelé vágjuk. 1-1 ek tésztamasszát teszünk egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlival kibélelt mélyedéseibe, rárakunk egy-egy virslidarabot, végül elosztjuk rajtuk a maradék tésztát. A sütiket a 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni őket.
    3. A tejfölt 1 csipet sóval ízesítjük, és a muffinok tetejére kanalazzuk. A kukoricaszemekkel és egy kevés felaprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin