Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás-sonkás töltött korongok

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • tej
  • 20 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 1 doboz kukorica
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg krém sajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • A tetejére:
  • 1 tojás sárga
  • 1 evőkanál tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: Langyos tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olvasztott margarint. Lágyabb tésztát gyúrunk, majd kelni hagyjuk.

Amikor megkelt, kinyújtjuk, és pohár segítségével korongokat szaggatunk.

Tejfölt elkeverjük a krémsajttal, hozzáadjuk a sonkát és a kukoricát. A korongok közepére teszünk 1-1 adagot, majd egy másik korongot ráteszünk, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.

Tetejüket megkenjük tojássárga és a tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokon sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss