Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás-kukoricás háromszög

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 1 ek kristálycukor
  • 500 ml langyos tej
  • 5 dkg friss élesztő
  • 80 dkg liszt (plusz a nyújtáshoz)
  • 1 ek só
  • 200 ml olaj
  • A töltelékhez:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg tejföl
  • 30 dkg sonka
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 doboz konzerv csemegekukorica (300 g-os)
  • 30 dkg reszelt sajt
  • A tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A tésztához a cukrot elkeverjük 100 ml langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ha felhabzott, egy nagyobb tálban összedolgozzuk a liszttel, a sóval és az olajjal. Ezután hozzácsorgatjuk a maradék langyos tejet, és sima, ruganyos tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük a tésztát kb. 60 perc alatt.
    2. A tésztát két egyelő részre osztjuk, majd egy lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk őket. A töltelékhez a fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, majd elkeverjük a tejfölben. Ezután a keverékkel mindkét tésztalapot megkenjük. Rászórjuk a felaprított sonkát, a meghámozott és finomra vágott lila hagymát, a lecsepegtetett kukoricát és a reszelt sajtot. Ha ezzel elkészültünk, feltekerjük a tésztalapokat, és a tekercsket háromszögekre vágjuk a képen látható módon.
    3. Végül mindet egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tetejüket felvert tojással, aztán 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. 

    EPRES-JOGHURTOS REGGELI >>> 

    OREGÁNÓS FALATKÁK >>> 

    SPENÓTOS-SAJTOS RÚD >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin