A tésztához a cukrot elkeverjük 100 ml langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ha felhabzott, egy nagyobb tálban összedolgozzuk a liszttel, a sóval és az olajjal. Ezután hozzácsorgatjuk a maradék langyos tejet, és sima, ruganyos tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük a tésztát kb. 60 perc alatt.
A tésztát két egyelő részre osztjuk, majd egy lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk őket. A töltelékhez a fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, majd elkeverjük a tejfölben. Ezután a keverékkel mindkét tésztalapot megkenjük. Rászórjuk a felaprított sonkát, a meghámozott és finomra vágott lila hagymát, a lecsepegtetett kukoricát és a reszelt sajtot. Ha ezzel elkészültünk, feltekerjük a tésztalapokat, és a tekercsket háromszögekre vágjuk a képen látható módon.
Végül mindet egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tetejüket felvert tojással, aztán 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.