Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás rakott palacsinta

MME MME
2 4.7/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásból, szódavízből és lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, majd belekeverjük a kukoricát, és sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Kiolajozott, tapadásmentes palacsintasütőbe adagolunk a masszából egy-egy merőkanálnyit, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

A pirosra sült palacsintákat egy kiolajozott jénai tálban egymásra rakjuk. Rétegzés közben soronként meglocsoljuk zúzott fokhagymával és zellerzölddel elkevert tejföllel, és megszórjuk apróra vágott pulykasonkával (vagy más felvágottal). Addig rétegezzük míg a hozzávalók elfogynak. A tetejét megkenjük még tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Meleg sütőben átforrósítjuk a rakott palacsintát, míg a tetején a sajt szépen megpirul.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss