Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás metélt

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Felteszünk forrni 4 liter vizet. A diót durvára vágjuk, a sajtot nem túl apróra elmorzsoljuk. A kukoricát leszűrjük, a paprikát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk.
Elkészítés: A forrásban lévő vízhez 1 evőkanál sót és olajat adunk, beledobjuk a tésztát, és kifőzzük. Közben nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rózsaszínűre pirítjuk benne a fokhagymát, kidobjuk. A zsiradékba dobjuk a diót, kissé megpirítjuk, szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük, majd ugyanebben a zsiradékban átforrósítjuk a kukoricát és a paprikát. Lábaskába öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a sajt felét, 1 percig forraljuk-sűrítjük, majd hozzákeverjük a diót és a maradék sajtot, éppen csak felforraljuk. A tésztát leszűrjük, a serpenyőbe csúsztatjuk, lazán összekeverjük a paprikás kukoricával. Arányosan elosztva mélytányérokba szedjük, a tetejére halmozzuk a márványsajtos mártást, és azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss