Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás májgaluskaleves

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 jó maroknyi vegyes zöldség karikára szelve
  • 1-2 szem burgonya
  • 1-2 csészényi fagyasztott kukorica
  • petrezselyem
  • ételízesítő
  • A májgombóchoz:
  • 1-2 doboz májkrém
  • 1 db tojás
  • 3-4 evőkanál kukoricadara
  • bors
  • csipetnyi majoránna

Elkészítés

Elkészítés: Először a májgaluskát készítjük el: összekeverjük a hozzávalókat egy tálban, és félretesszük pihenni.

A leveszöldséget kevés olajon megpároljuk. Amikor félpuha, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, majd a kukoricát. Ezután felöntjük vízzel (kb. 1,5 liter). Sózzuk, ízesítjük, és csendesen forraljuk.

Amikor már majdnem kész, a galuskákat kiskanállal a lassan forró levesbe szaggatjuk. Kóstoljuk meg, hogy a dara is megfőjön. A kész levesbe aprított petrezselyemzöldet szórunk, és
tálalhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss