Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás lepény avokádóval és pirított baconnel

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kukoricát sós vízben megfőzzük, majd lemorzsoljuk a csőről. A paprikát és fél avokádót apróra kockázunk. A koriander apróra vágjuk. 1 tojással elkeverjük a lisztet, felengedjük a tejjel, sűrű palacsintamasszát kapunk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a zöldségeket és a koriandert, belereszeljük 1 lime héját, belefacsarjuk a levét.

Olajat forrósítunk, és evőkanállal kis lepénykéket teszünk a forró serpenyőbe. Mindkét oldalát szép barnára sütjük. Megsütjük a szalonnaszeleteket is.

A megmaradt fél avokádót kockára vágjuk, félkemény vajjal, lime-mal és korianderrel összekeverjük, a lepények mellé kínáljuk a sült baconnel egyetemben.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további érdekességeket és fotókat a recepttel kapcsolatosan itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek