Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricás-fokhagymás buci

120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 dkg étolaj
  • 2 dkg kristálycukor
  • 2 dkg só
  • 3 dkg élesztő (friss)
  • 18 dkg tejföl
  • 2 dl víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 45 dkg búzaliszt (BL55)
  • A kenéshez:
  • 1 dl tej (2,8%-os)
  • 1 evőkanál fekete szezámmag (elhagyható)

Elkészítés

Elkészítés: 1. A liszteket összekeverjük, majd a fokhagymát belereszeljük. A felfuttatott élesztőt a tejjel, és langyos sós vízzel, a dagasztógép táljába töltjük a liszttel együtt. A tejfölt és az olajat a dagasztó-menet közben tesszük bele. Géppel jól bedagasztjuk, és 1 órán át letakarva meleg helyen kelesztjük.

2. Lisztes asztalra borítjuk, átgyúrjuk. 2 részre vágjuk, majd kinyújtjuk kb. 25 cm átmérőjű körökké. Görgős vágóval körönként 8 cikkre vágjuk. Langyos helyen kelesztjük kb. 1 órán át.

3. Megkenjük a tetejét tejjel, megszórjuk a szezámmaggal, és 180 C-on szép pirosra sütjük kb. 15-18 perc alatt. Mikor kivesszük a sütőből, ismét megkenjük tejjel, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Frissen a legfinomabb. Akár gulyáshoz is. A megmaradt mennyiséget érdemes lefagyasztani. Én fekete szezámmaggal is megszórtam a felét a buciknak, és még finomabb lett. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss