Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kukoricás-borsós rizs

3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 bögre fagyasztott borsó
  • 1 bögre fagyasztott kukorica
  • 1,5 bögre rizs
  • kevés olaj
  • 3 bögre forró víz

Elkészítés

    Elkészítés: Egy edénybe kb. fél liter vizet öntünk, és a fagyasztott borsót és kukoricát beletesszük, és felfőzzük. Egy másik edényben 3 bögre meleg vizet felforralunk. A harmadik edényben a rizst kevés olajon fehéredésig kevergetjük, majd a felforrt vizet ráöntjük a rizsre. Sózzuk, és befedjük fedővel.

    Ha a borsóval és rizzsel felforrt a víz, leszűrjük, a zöldségeket hozzáadjuk a rizshez. Mire a rizs felszívja a vizet, addigra a borsó és a kukorica is megpuhul.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

jabaki2
Kedves rhode123:)) Én sem főztem meg.:) Azt írtam,hogy ha felfőtt a víz, leszűrjük, és hozzáadjuk a rizshez, és együtt, egyszerre fog megpuhulni.Igaz, ezt a folyamatot megoldhatnám úgy is, hogy hamarabb kiveszem a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten, vagy mikróban engedem fel, de én így szoktam. Azért tettem bele a meleg vízbe, hogy felengedjen, és ne hűtse le a rizsnek a főzőlevét a fagyott kukorica és borsó, mert akkor szerintem csirizes lenne a rizs, így meg szép gurulós, nem tapad össze. Szerintem kavargatni felesleges ha pontosan kimérjük a vizet, akkor elég,ha akkor kavarjuk el, kikapcsoltuk az égőt alatta és tökéletes állagú köretet kapunk. Fogyasztás előtt 5-10 percet jó ha áll még fedő alatt a rizs. Üdv::) jabaki
rhode123
Kedves Jabaki2! Én nagyon szeretem a zöldséges rizst, de sosem főzöm meg külön a zöldségeket. Amikor a rizst megpirítom (én kicsit erősebben pirítom, de fehérre is lehet), hozzákeverem az összes zöldséget, amit bele akarok tenni, sózom, felengedem egy kevés vízzel, és fedő alatt takaréklángon párolom, időnként keverem és vizet öntök alá, addig amg teljesen megpuhul. Mindig egyszerre puhul meg a rizs és a zöldség és sokkal finomabb, mintha külön főzöd. Próbáld ki, egyszerűbb és finomabb is.
jabaki2
Sziasztok! Nem jól írtam le! Ha a borsóval és a kukoricával felfőtt a víz, akkor ezt szűrjük le, és adjuk a rizshez. Bocs, bár rájöttetek volna anélkül, hogy ideírom, de a biztonság kedvéért helyesbítettem.

Hasonló Receptek

Magazin