Kukoricapüré grillezett garnélával

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg garnéla előfőzött, a fejtől megfosztva
  • 2 db citrom
  • 2 dl olivaolaj
  • ½ db citrom leve
  • kakukkfű
  • 2 préselt fokhagymagerezd
  • 2 doboz konzerv kukorica
  • 2 dl tejszín
  • kis bambusznyársak

Elkészítés

    1. Előzetesen vízbe áztatjuk a bambusznyársakat, nehogy lángra kapjanak a sütésnél. Ezt követően elkészítjük a pácot. Az olívaolajat elkeverjük a citromlével, a zúzott fokhagymával és a kakukkfűvel.
    2. A garnélákat sorba felszúrjuk a nyársakra úgy, hogy mindegyik közé teszünk egy-egy citromgerezdet, majd egy tálba fektetve, a pácot ráöntve, 20 percig pihentetjük.
    3. Eközben a kukoricát összeturmixoljuk a tejszínnel és 1-2 csipet sóval. A pácidő leteltével forró grillre helyezzük a nyársakat, melyeknek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, majd a tálalás előtt felmelegített kukoricapüré mellé helyezzük.

      Fotó és recept: Bondulle
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin