Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricalepény gyümölcsszósszal

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vizet és a tejet egy lábosban felteszem melegedni. Mikor már forr, beleöntöm a kukoricadarát és 2 evőkanál cukrot. Gyorsan kell keverni, mert a kukoricadara hajlamos nagyon megdagadni. Amikor már megpuhult, leveszem a gázról.

A 2 tojást kettéválasztom, a sárgáját a vaníliás cukrokkal felverem, beleteszem a puha margarint, a vanília-aromát és a fahéjat. Ráöntöm a még meleg kukoricadarát. Jó alaposan összekeverem. A tojásfehérjét felverem habnak, óvatosan beleforgatom a masszába.

Margarinnal kikent, közepes tepsibe simítom, a tetejére szórok egy kevés cukrot, hogy majd szépen karamellizálódjon rajta. Olyan 25-30 percig sütöm.

A gyümölcsszószhpoz a meggy levét kikeverem 1 kanál epres pudingporral és 1 kanál cukorral, a meggyekkel együtt kicsit sűrűre főzöm.

Ha megsült a kukoricalepény, még melegen tálalom a meggyes öntettel.

Megjegyzés

Sok sikert az elkészítéséhez, remélem, mindenkinek ízleni fog, nálunk szeretik nagyon. - szasza626

Ezek is érdekelhetnek

Friss